Henrik´s Blog

Kvarnbrev - Myllykirjeitä - Letters from a mill

Name:
Location: Finland

Wednesday, September 13, 2006

Yrittäjäjuhla 5.9.2006 Företagarfest

Arvoisat yrittäjät hyvä juhlayleisö olemme todistaneet yhteiskunnan kunnianosoituksen yrittäjyydelle ja kiitoksen yrittäjille. Ele on symbolinen mutta on sen asenneilmaston muutoksen kulminaatiota jota jo muutaman vuoden olemme kokeneet missä yrittäjyydestä ja nimenomaan pk-yrittäjyydessä ja henkilöityvästä yrittäjyydessä nähdään hyvinvointimme turva, ovathan pk-yritykset se ryhmä joka aidosti on lisännyt työvoimaansa. Asenne on selkeästi muuttunut parempaan mutta työmarkkinajärjestelmämme kaipaa edelleen mukautumista tähän uuteen asenneilmastoon.

Globaliseringen av näringslivet betyder en fortsatt strukturomvandling där vår region trots allt ligger väl till. Våra styrkefaktorer är tvåspråkigheten och den långa tradition av utrikeshandel med de kontakter och förståelse för kundbehov och främmande kulturer det utvecklat i våra företag. Utmaningen är att utnyttja denna fördel till fullo, att lyckas skapa en bred vilja att erövra världen.

Liiketoimintaosaaminen ja sen osana kaupallistaminen on Sitran selvityksen mukaa suurimpia kansallisia haasteitamme. Tässä olemme kuitenkin muuta maata paremmassa asemassa, meillä on yrityksissämme valtavasti hiljaista tietoa jota meidän tulisi paremmin hyödyntää. EU tarjoaa puitteita ja työkaluja kehittämiseen mutta ei välttämättä kuuntele yrittäjää riittävässä määrin. Kiinitän huomiotanne siihen että aloite ja toteutus on kuitenkin loppujen lopuksi yrittäjien käsissä.

90-talets recenssion är ännu i färskt minne och hämmar fortsättningsvis företagens riskvillighet. Samhället har ännu inte lyckats eliminera riskerna ej heller skapa tillräckliga incitament för den tillväxt och expansion vi behöver i näringslivet i all synnerhet som vår åldersstruktur arbetar mot en dylik utveckling. Likväl hoppas jag att ni företagare antar utmaningen med den berättigade förväntningen att samhället ställer upp på sin kant.

Yhteiskunta asettaa nyt tässä rakennemuutoksessa korostetusti odotuksensa teihin yrittäjiin. Tiedän teidän kantavanne vastuutanne nyt niin kuin tähänkin asti. Toivotan teille onnea ja menestystä tärkeässä työssänne. Näillä sanoilla ja ajatuksilla päätän tämän juhlatilaisuuden. Kiitokset teille

0 Comments:

Post a Comment

<< Home